Lokasi : Kampung Jerantut Feri, Pahang.

Gule Farm House Cafe merupakan tempat makan yang baru beberapa bulan beroperasi, tapi sudah menjadi bualan ramai dan menjadi tempat viral kerana lokasinya yang strategik dan sesuai untuk berborak santai sambil menjamu makanan yang dijual disitu. Dengan adanya beberapa buah kioks dengan pelbagai juadah makanan menjadi salah satu punca tarikan untuk pelanggan datang ke situ. 

Cafe yang berada di tengah antara Bandar Jengka dan Bandar Jerantut juga menjadi penyebab untuk ramai orang singgah di situ. Ia nya hanya 10 minit dari kawasan Bandar Jerantut.  

Lokasi di Kg Koi Ulu Cheka, kira kira 30 km dari Bandar Jerantut.

Sungai Rengat adalah salah satu daripada tarikan terbaru untuk pengunjung bermandi manda dengan kesejukan serta kejernihan air sungai dari kaki gunung, berkhemah, serta bermalam di beberapa homestay/rumah penginapan di sini.

Namun dari jalan besar, pengunjung perlu melalui jalan tidak bertar melalui kebun sawit dan getah kira kira 20 minit lagi. Sebaiknya perlu kenderaan lasak.

Sumber : Tourism Pahang,Berita Pahang

 

 

Panorama indah '' Tasik Hijau" Kampung Besul, Jerantut, Pahang. Lokasinya terletak di laluan menghala ke Kuala Tembeling Jerantut.
Difahamkan ini bukanlah tasik semulajadi mungkin sekadar tempat takungan air daripada bekas lombong biji besi di Kampung Besul, Jerantut. 
 
Kredit: akuanakpahang.blogspot.com
 
        
 
       
 

 

 

Lokasi : Lot 183, Kg Baharu Ulu Teh, 27000 Jerantut, Pahang.
 
Utk pertanyaan atau tempahan :-
 
1. Syahputera - 01117909508
2. Shahrullah - 0192255541
 
Use Waze to drive to WongGanTeng CampSite, Jalan Ulu Teh, Jerantut: https://waze.com/ul/hw28wr0fuw